Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Boswellia Serrata

Bliv klogere på Boswellia Serrata og det gyldne harpiks egenskaber. Boswellia er især kendt for sin virkning på ledsmerter – læs alt om boswellia her.

Boswellia

 

Boswellia Serrata – hvad er det?

Boswellia Serrata er et træ som vokser i lande i Afrika og Asien, og som indeholder den helt særlige boswellia harpiks. Boswellia harpiks kaldes også olibanum og frankincense. I de lande hvor boswellia serrata træet vokser, har de lokale i årevis gjort brug af træets harpiks som en del af deres naturmedicin. Man ved, at boswellia har været kendt i mange, mange år – bl.a. fordi den unikke gummiharpiks står beskrevet i gamle indiske tekster. Disse indiske tekster beskriver Ayvurveda, et system for både naturlig og holistisk medicin samt helbredelse, og med fokus på forebyggelse frem for behandling.

I Danmark har boswellia i flere år været at finde i forskellige kosttilskud. Dog er der ikke nok videnskabeligt belæg for, at boswellia har en gavnlig effekt på kroppen. Alligevel vælger mange at tage et boswellia kosttilskud, hvor flere oplever en positiv virkning. Men hvad menes boswellia at være godt for? 

 

Hvad er boswellia godt for?

I Afrika og Asien, hvor boswellia stammer fra, har befolkningen anvendt boswellia harpiksen mod bl.a. inflammation. Boswellia menes at have en positiv virkning på ledsmerter i forbindelse med gigt. Der er foretaget flere mindre studier som viser, at en del af deltagerne oplevede forbedringer. Undersøgelserne viser også, at boswellia kosttilskuddet bør tages i minimum fire uger, før en evt. virkning vil indtræffe.

Andre studier og undersøgelser har vist, at boswellia også kan have en positiv virkning på fordøjelsen og kolesterolniveauet

Hvis du vælger at gøre brug af et boswellia serrata kosttilskud er det vigtigt, at du ikke lægger lægeordineret medicin på hylden. Boswellia bør kun fungere som et supplement, altså en støtte, til anden behandling. Det er en god idé at tale med din læge inden du begynder at tage boswellia – primært hvis du i forvejen tager medicin. Boswellia Serrata kan i nogle tilfælde påvirke medicinets virkning

 

Boswellia Serrata som kosttilskud

Et kosttilskud med Boswellia Serrata indeholder tappet boswellia harpiks, som er blevet tørret og derefter pulveriseret. Ofte er boswellia kosttilskuddet også tilsat ingefær og/eller gurkemeje, da disse også menes at have en understøttende effekt på led og inflammation. 

Boswellia Serrata findes som både kapsler og tabletter – og selvfølgelig i forskellige styrker:

Dette er blot et par af de kosttilskud med boswellia som findes på helsam.dk – se hele udvalget af kosttilskud med Boswellia Serrata

 

Hvem kan tage boswellia?

Boswellia Serrata kosttilskud er til dig der døjer med ledsmerter, fordøjelsesproblemer eller let-forhøjet kolesterol. Som nævnt bør du altid konsultere med din læge, hvis du i forvejen tager medicin. Derudover bør du ikke tage boswellia hvis du er gravid.

Bivirkninger, udover at påvirke evt. medicin, er meget sjælden. De bivirkninger du kan opleve er kvalme og diarré – dog opleves de ofte hvis boswellia tages på tom mave. Tag derfor gerne dit boswellia serrata kosttilskud i forbindelse med et af dagens hovedmåltider.

 

Boswellia røgelse

Vidste du, at boswellia harpiksen dufter godt? Derfor bliver boswellia også brugt som røgelse, bl.a. i forbindelse med religiøse handlinger, hvor boswellia er ingrediens i velsignelsesolien. 
Sortér efter