Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Hjemmelavede p-tærter

Elsker du smagen af den honningsøde nougat, de saltede peanuts og den mørke chokolade? Så er du ikke alene. P-tærter er nemlig en dansk favorit, som siden 1953 har forkælet vores smagsløg. Men du behøver faktisk ikke køre til dit nærmeste supermarked for at smage de gode p-tærter – du kan selv lave dem! Følg Helsams gode råd til hjemmelavede p-tærter her. Så kan du snart mærke chokoladen knase og sødmen brede sig i munden.

Hjemmelavede p-tærter

 

Den originale p-tærte

Næsten alle danskere kender til den originale p-tærte fra Carletti. Den består af sød fransk nougat, saltede peanuts og mørk chokolade – som udgangspunkt. For selvom p-tærter har af en bund af fransk nougat, der er drysset med nødder og chokolade, så er der efterhånden kommet mange nye varianter af det populære slik. Der er nemlig sket meget, siden Carletti i 1953 introducerede deres første P-tærter sammen med skumbananerne.

Hvert år producerer Carletti over 17,5 millioner p-tærter – og nu er varianterne forskellige i både smag og sammensætning. Blandt andet er flere karamel-varianter kommet til, som lægger sig – smagsmæssigt – meget op ad den amerikanske chokoladebar, Snickers, fra 1929. Det er derfor forskelligt, om man foretrækker den originale p-tærte-smag, eller om man er til nye varianter. Hvad er din favorit? 

Fransk nougat eller ej?

De fleste kan ikke sige p-tærte uden at sige fransk nougat. Den honningsøde og seje konsistens er nemlig en vigtig ingrediens i den populære tærte, som samler mandlerne under den mørke chokolade. Derfor er det også næsten et krav, at hvis du skal i gang med hjemmelavede p-tærter, så skal du også i gang med hjemmelavet fransk nougat. 
Og en sådan hjemmelavet version af p-tærter og fransk nougat kræver, at du finder fingersnilde og finesse frem. Den klistrede masse har nemlig brug for en masse opmærksomhed og kærlighed – samt en masse ingredienser. Du skal blandt andet bruge sukker, honning, vand, glukosesirup, æggehvider, flormelis, usaltede pistaciekerner og mandler. For at lave en perfekt franske nougat, lige efter p-tærte-opskriften, så skal du også have fat i et sukkertermometer – ellers får nougaten svært ved at nå den rigtige temperatur. 

Er du begyndt at få kolde fødder i forhold til de hjemmelavede p-tærte? Det behøver du ikke! Hvis din erfaring med hjemmelavet fransk nougat er knap så god, eller hvis din tiltro til din egen fingersnilde er minimal, så kan du også sagtens gå i gang med hjemmelavede p-tærter, hvor den franske nougat er udskiftet med skumfiduser. Se hvordan nedenfor. 

Hjemmelavede p-tærter med skumfiduser

Selvom du laver lidt om på den originale opskrift og udskifter den franske nougat med skumfiduser, så er det ikke en dårlig ting. Tværtimod. Blandingen af de saltede peanuts, den sødmefulde chokolade og de seje skumfiduser er nemlig exceptionelt god – specielt hvis du har tid til at sætte dine p-tærte i køleskabet en hurtig tur, efter de er lavet færdig. Så bliver de nemlig ekstra knasende og lækre. 

Ved at bruge små skumfiduser, der har en sej og luftig konsistens, kan du få en klistret masse, der omfavner p-tærtens peanuts – ligesom den franske nougat. Skumfiduser er bare en del nemmere at arbejde med, og det eneste, du skal gøre, er at rive dem i små stykker og blande dem i en opvarmet skål med peanuts.

En hjemmelavet version af p-tærter

Når du skal i gang med en hjemmelavet version af p-tærter – uanset om de er med fransk nougat eller skumfiduser – så skal du bruge en del ingredienser. Mange af dem kan du heldigvis finde hos Helsam. Vi har blandt andet skumfiduser, ristede og saltede peanuts, mørk chokolade og vaniljesukker.

Når du har alle de ovenstående ingredienser, skal du blot smelte chokoladen over et vandbad og lade den køle af. Derefter skal du blande skumfiduserne i chokoladen sammen med de saltede peanuts. Til sidst skal du blot lægge små bunker af blandingen på et bagepapir og sætte dem på køl. Så har du lækre, hjemmelavede p-tærter. 

Opfind din egen p-tærte opskrift

Er du syg med salt, pjattet med peber, klar på karamel eller længselsfuld efter noget lakrids? Så kan du opgradere din version af de hjemmelavede p-tærter. Du må nemlig gerne afvige fra opskriften, hvis du kan tilføje ekstra og endnu lækrere finesser til snacken. Prøv for eksempel at tage en tur gennem vores udvalg af forskellige urter, hvor du kan støde på råt lakridspulver og sød kanel.

Du kan også finde god inspiration til at lave andre hjemmelavede snacks i vores opskriftsunivers. Her er alt fra slik og konfekt til wellness tips og glutenfrie snacks. 

Sortér efter