Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Myrra

Hvis du ikke kender til ordet “myrra”, så kan det være at “myrra skær” ringer en klokke hos dig. Vendingen finder du nemlig i en velkendt julesalme, “et barn er født i Betlehem”, som de fleste danskere troligt synger og danser til hver jul. Skær betyder “ren” og de bruger det i sangen til at beskrive myrraen, som er en af de gaver, som de tre vise mænd giver til Jesus, da han bliver født. Hos Helsam finder du et stort udvalg af forskellige produkter med myrra på ingredienslisten. Her tilbyder vi alt fra tandpasta til solcreme. Myrra er kendt for at have en lindrende og helende effekt, som gør det meget populært.

Myrra

 

Hvad er myrra?

Myrra er tørret harpiks fra Myrratræet, der har sin oprindelse i den østlige del af Afrika. Når du behandler harpiksen afgiver det en behagelig duft, som bliver brugt i forskellige produkter som tandpasta, solcreme og parfume. Hos Helsam har vi et bredt udvalg af forskellige produkter med Myrra som en del af ingredienslisten. Prøv dem her, og få et indblik i myrraens verden.

Blandt vores udvalg finder du også røgelsespinde med en duft af Myrra, som blandt andet bliver brugt i forskellige ritualer verden over. Du kan selvfølgelig også bare nøjes med at bruge dem, hvis du vil slappe af en aften efter en lang dag. Her kan du nyde den lækre friske duft af Myrra, mens du sidder i sofaen og betragter røgelsespindene, som kan brænde mellem 25 og 45 minutter.  


Sådan bliver myrra fremstillet 

Myrra har været brugt i flere årtusinde til at fremstille forskellige produkter, såsom salver, parfumer og cremer, men hvordan bliver selve myrraen udvundet? Myrra er som bekendt tørret harpiks, og det bliver fremstillet ved at skære et lille hul, som harpiksen får mulighed for at løbe ud af. Derefter sidder det på træet i tre uger, og efterfølgende kan den tørrede masse blive brækket af. Så er det klar til at blive brugt. Når du brænder myrraen af afgiver den en karakteristisk aromatisk duft, hvilket er den en tørrede harpiks, du kan lugte. 

 

Det bruger du Myrra til

Som sagt finder du Myrratræet eller Commiphora abyssinica, som det også bliver kaldt, i den østlige del af Afrika. Myrra har en gullig eller rødlig nuance, og mælkesaften fra de små dråbeformede stykker har en bitter smag. Stykkerne består af cirka 60 procent gummi og fem procent olier, som du blandt andet bruger til behandling af blister på tandkødet. Derfor kan du hos Helsam også finde et udvalg af tandpasta med myrra, som er god til sensitive tænder, irriteret tandkød og blister i munden. Det har en dulmende og helende effekt, når du påfører det på blister og ømt tandkød. 

På grund af Myrraens helende og lindrende effekt bliver den brugt i mange forskellige produkter såsom massageolie og cremer. Her arbejder den blandt med hudens naturlige fugtbalance og bekæmper tør og irriteret hud. 

 

Myrra bevarer hudens fugt 

Når solen rammer de høje temperaturer fra en skyfri himmel, så anbefaler sundhedsstyrelsen, at du bliver i skyggen mellem klokken 12 og 15. Men det er ikke altid, du kan undgå at gå ud i solen på dette tidspunkt, og her kommer myrra ind i billedet. Det er nemlig en god ide at smøre solcreme med myrra på - og hos Helsam har vi har et bredt udvalg af solcreme med myrra til både børn og voksne. Du kan både købe fra faktor 15 til 30, der blandt andet bevarer hudens fugt og lindrer den solmættede hud. Solcreme med myrra er derfor god til dig, der lider af sart hud og varmeknopper.
 

Myrra hjælper mod din solskoldede hud 

Selvom du har fulgt Sundhedsstyrelsen anbefalinger, så kan du godt risikere at blive solskoldet alligevel - og det er der heldigvis råd for. Hos Helsam finder du nemlig et udvalg af økologisk aftersun med Myrra på ingredienslisten, som har en kølende og lindrende effekt på din forbrændte hud. 

Myrraen hjælper blandt andet med at nære din hud og mindske peeling, hvis det opstår. Den er også god og nærende til dig med hudsygdommen psoriasis eller eksem. Vi anbefaler her, at du bruger det som kropslotion til daglig brug, da det har en kølende effekt samtidig med, at det bevarer kroppens naturlige fugtbalance. 


Duften af myrra 

Er du vild med duften af myrra, og ville du ønske, du kunne dufte til den dagen lang? Det kan du nu med Helsams udvalg af parfumer med spor af myrra og citrus. Her får du mulighed for at iklæde dig duften af aromatisk rav og myrra, der forkæler dine sanser og dit velbehag. Du kan tage den populære duft på overalt: Når du skal i byen, på studie eller bare vil sidde derhjemme i dine private rammer. Gå på udkig i Helsams gode sortiment, og forkæl dig selv med en duft af myrra. 
 
Sortér efter