Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Chlorella kosttilskud

Chlorella er et kosttilskud, der også går under navnet “den grønne alge”. Chlorella er 100 procent økologisk og fremstillet af ferskvandsalgen, Chlorella Pyrenoidosa, som har en speciel grøn farve sammenlignet med andre alger. Algen får sin grønne farve fra et højt indhold af klorofyl, som er bladgrønt. Chlorella er en god kilde til blandt andet proteiner, mineraler og vitaminer. Hos Helsam har vi et stort udvalg af chlorella kosttilskud i forskellige former. Her kan du både få det som pulverform og tabletter. Vil du gerne vide mere om chlorella? Så læs med her.

Chlorella

 

Hvad er chlorella? 

Chlorella er en encellet grøn alge og adskiller sig fra de blå-grønne alger, som er bakterier. Chlorella er modsat en encellet plante og derfor ikke en bakterie. Chlorella planten lever i ferskvand og bliver for det meste dyrket i Japan. Chlorella er en alge, der er fyldt med en masse forskellige næringsstoffer, hvilket gør den perfekt som kosttilskud. Næringsstofferne er med til at understøtte dit immunforsvar og hjælper til at hele sår og udrense kroppen. Af den grund er der også flere folk, der bruger kosttilskuddet i et forsøg på en naturlig detox, da chlorella kan rense kroppen for affalds- og giftstoffer.

 

Fordele ved chlorella

Der er en række fordele ved at indtage chlorella tabletter. Det gode ved chlorella er, at det er et naturligt produkt, der består af en række gode næringsstoffer, som medfører en en masse sundhedsmæssige fordele for dig. Blandt andet er chlorella meget proteinrigt og består af op til 60 procent proteiner. Proteiner er vigtige byggesten, der gør, at din krop kan fungere godt og omdanne energi. Ligeledes har chlorella et højt indhold af klorofyl, som bidrager til at holde dine røde blodlegemer sunde. Og det er vigtigt, da de røde blodlegemer er dem, som sørger for, at dine sår heler. Derudover hjælper chlorella også til at stabilisere dit blodsukkerniveau. 

 

Chlorella understøtter dit immunforsvar 

Udover proteiner og klorofyl så har Chlorella har et stort indhold af både mineraler og vitaminer. Det er blandt andet:

Jern og C-vitamin
Vitamin B6 og vitamin B9
Omega-3 fedtsyrer

Chlorella indeholder en stor mængde jern, som er ansvarlig for, at dit blod bliver transporteret rundt i kroppen - derfor er jern livsvigtigt. C-vitamin hjælper samtidig med at optage jern og styrke immunforsvaret. B9-vitamin er med til at danne de røde blodlegemer i kroppen og sørge for, at cellerne deler sig normalt. B6-vitamin bidrager til at kroppen omsætter aminosyrer, kulhydrater og fedtstoffer samt styrker dit immunforsvar. Hos Helsam har vi et stort udvalg af Chlorella kosttilskud, så hvis du mangler en masse gode vitaminer, proteiner og mineraler til at styrke dit immunforsvar og velvære, så køb dem nu - og her. 

 

Chlorella sænker dit kolesteroltal 

Chlorella indeholder både Omega-3 fedtsyrer og fibre, som er medvirkende til at sænke dit kolesteroltal. Flere undersøgelser har vist, at chlorella kosttilskud kan sænke kolesteroltallet og stabilisere blodsukkeret. De samme undersøgelserne viser samtidig, at hvis du indtager fem til 10 gram chlorella dagligt, så vil det nedsætte LDL-kolesterolet, hvis du har for højt blodtryk og kolesterol. 

 

Dosering af chlorella 

Hos Helsam kan du få både chlorella kosttilskud som kapsler og pulver. Hvis du vælger vores kapsler, er den anbefalede daglige dosis tre til fire kapsler tre gange om dagen. Vores kapsler indeholder 250 milligram per kapsel. Du kan indtage kapslerne i forbindelse med et måltid, hvor du kan vælge, om du tager dem på én gang eller fordelt over dagen. Dog er det bedst, at du starter langsomt op med tre kapsler den første dag.  Ligeledes må du ikke overskride den anbefalede daglige dosering. 

Er du ikke vild med at sluge kapsler, og foretrækker du derfor pulver? Så har vi også et udvalg af chlorella kosttilskud i pulverform. Her er den anbefalede daglige dosering 2,5 gram for en voksen, som cirka svarer til en teske. Du kan samtidig tilsætte pulveret i en lækker smoothie eller en anden foretrukken drik. Hos Helsam har vi et udvalg af velsmagende smoothies i flere smagsvarianter, så du kan finde din favorit og blive inspireret af, når du vil lave smoothies selv. Tager du chlorella kosttilskud i pulverform, kan du hælde smoothien op i et glas og tilføje doseringen. 

 

Bivirkninger ved chlorella 

Når du begynder at indtage chlorella på daglig basis, så kan det godt resultere i små milde bivirkninger, som maverumlen eller oppustethed - det forsvinder dog med tiden. Overskrider du den daglige dosis, så kan du samtidig risikere, at din urin bliver grønlig på grund af det høje indhold af klorofyl i chlorella - dette er dog ikke farligt.
Sortér efter