Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Hvad er helse?

Bliv klogere på helse og hvad det gør for dig og din krop. Helse er mange ting, bl.a. sund kost og motion, men også personlig pleje er en del af den samlede helse. I denne artikel kan du læse meget mere om helse.

 

Hvad er helse?

Helse er sundhed og et menneskes sundhedstilstand – derfor dækker helse også over alt lige fra personlig pleje til den mad du spiser. Jo bedre du passer på dig selv, din krop, din hud og dit kredsløb, des bedre helse har du. Helse består desuden af både fysisk- og psykisk helse, hvor de førnævnte kategorier er en del af de fysiske helse – dog påvirker den fysiske helse den psykiske helse, da velvære, glæde, balance og sund kost bidrager til en balanceret psykisk helse. 

 

Helse for dig

Hvad helse er for dig, ved du kun du. Det kan være du går meget op i din helse, måske mindre eller endda slet ikke. Uanset hvad er det kun godt at have fokus på din helse. Jo bedre du har det, jo mere overskueligt er det at gøre det du kan lide. 

Måske plejer du din helse ved at dyrke motion, f.eks. gåture, løb, cykling, svømning eller fitness. Når du dyrker motion styrker du dit kredsløb og sundhed. Du forbrænder kalorier og fedt og jo mere motion du dyrker, des bedre kondition får du. Yoga og meditation er også noget mange bruger til at styrke og pleje deres helse. En voksen person anbefales at dyrke mindst 30 minutters motion dagligt, mens børn bør bevæge sig i mindst én time. Om det er en rask gåtur med hunden, at cykle til og fra arbejde eller en løbetur efter arbejde eller skole er ikke så vigtigt. Det vigtige er, at du får pulsen op i alle 30-60 minutter.  

Kosten, både mad og drikke, påvirker også din helse. En sund kost påvirker din krop og helse positivt. Det er bl.a. gennem kosten at du tilfører kroppen alle de essentielle vitaminer og mineraler. For at kroppen og dens funktioner kan fungere optimalt, har den brug for de rette mængder af hvert vitamin og mineral. I nogle perioder kan det være nødvendigt at supplere med kosttilskud. Det gælder f.eks. D-vitamin – et vitamin som primært fås gennem solens stråler. I Danmark har vi mange mørke måneder, altså måneder hvor solen ikke er meget fremme. Det sammenlagt med at vi ofte arbejder indendørs i solskinstimerne gør, at vi kan komme til at mangle D-vitaminet. D-vitamin mangel påvirker hurtigt det psykiske velvære, da vitaminet bl.a. bidrager til immunsystemets normale funktion. 

Personlig pleje er også en del af din helse. En velplejet hud, et sundt hår og flotte negle er blot noget af det der gør, at du føler dig tilpas. Et sundt indre og ydre opnås bl.a. gennem sund kost, kosttilskud og gode plejeprodukter. Vitaminer og mineraler virker indefra, men er de tilsat i plejeprodukter, trænger de ind i huden eller håret hvor deres egenskaber kommer i spil. 

Er helse noget helt andet for dig? Det er der intet galt i, og du behøver bestemt ikke have fokus på alle områder hele tiden. God helse gør dig glad i kroppen og lader dig leve livet fuldt ud.

 

Helseprodukter

Nogle af de helseprodukter som findes, er kosttilskud, plejeprodukter, fødevarer, skønhedsprodukter og tilbehør. Kosttilskuddene bør altid fungere som et supplement til din ellers sunde og varierede kost. Et kosttilskud kan være med indhold af bl.a. vitaminer, mineraler, olier og urter. Hvilke kosttilskud du bør tage, kommer primært an på dig – herunder din alder, livsstil og levemåde. 

Plejeprodukter kan alle gøre brug af og omfavner hudpleje, hårpleje, deodoranter, salte og hårfjerning. Du kan, alt efter køn, alder og hud- og hårtype vælge et produkt der passer til lige præcis dig. Det er vigtigt at vælge et plejeprodukt som understøtter dig og din sundhed. Har du fedtet hud, uren hud eller tør hud, findes der plejeprodukter som virker mod det enkelte problem. Det samme gør sig gældende i forhold til dit hår. Tørt, glansløst eller fedtet hår kræver hver sin form for pleje. Derfor kan du selvfølgelig også vælge mellem mange forskellige shampooer og balsammer som passer til din hårtype eller hårproblem. 

Skønhedsprodukter er i en lidt anden retning end andre plejeprodukter. En gren indenfor skønhedsprodukter er makeup. Makeup kan bruges til at fremhæve det udtryk du ønsker, samt camouflere uren hud eller rande under øjnene. Vælg en makeup som er fri for unødvendige tilsætningsstoffer og sørg for at rense dit ansigt efter brug. På den måde irriterer produkterne huden mindst muligt.

 

Find alt inden for helse hos Helsam

Hos Helsam finder du alt inden for helse – både fødevarer, plejeprodukter og kosttilskud, men også produkter til brug i forbindelse med f.eks. yoga og anden sport. Det fulde udvalg finder du her i vores webshop, mens du finder et mindre udvalg i alle vores butikker. 

Du kan finde masser af inspiration til din personlige helse i vores store samling af artikler, i vores opskriftsunivers og rundt blandt alle vores mange tusind helseprodukter.

Sortér efter