Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Klorhexidin sæbe

Klorhexidin og klorhexidin sæbe er kendt for sin antibakterielle virkning, og bruges derfor hvor der er behov for ekstra god hygiejne. Læs mere om klorhexidin sæben her.

Klorhexidin sæbe

 

Klorhexidin sæbe: bakteriehæmmende og hygiejnisk

Klorhexidin sæbe bruges rundt omkring hvor ekstra god hygiejne er nødvendigt, f.eks. på hospitaler og lægepraksisser. Dog er den antibakterielle sæbe også velkendt blandt personer der døjer med udbrud af uren hud.

Det er ikke kun i sæbe at klorhexidin bruges. Du finder også klorhexidin i bl.a. tandpasta, mundskyl og cremer. I alle produkterne har klorhexidin til opgave, at reducere og fjerne bakterier.

 

Hvad er klorhexidin?

Det kemiske stof, klorhexidin, indeholder antibiotika i form af baktericider og bakteriostatika. Det er netop dette der giver klorhexidin sin antibakterielle egenskab. Klorhexidin er effektiv i mod både virus, bakterier og svamp og har derfor en bred vifte af anvendelsesmuligheder.

Vil du gerne vide mere om klorhexidin og dets virkning i f.eks. mundskyl, kan du læse artiklen ”Klorhexidin – Sådan opnås den bedste virkning”.

 

Hvad kan klorhexidin sæbe bruges til?

Du kan bruge klorhexidin sæbe hvis du døjer med infektioner på hænderne, eller hvis du blot ønsker at have den bedste hygiejne i forbindelse med madlavning, sårpleje eller lignende.

Dog skal du ikke bruge klorhexidin sæbe hver dag. Overdreven brug kan nemlig virke lokalirriterende, men gentagen brug kan også gøre bakterier resistente. Det betyder, at klorhexidin ikke længere kan slå bakterierne ihjel.

 

Hvor på kroppen kan klorhexidin sæbe bruges?

En klorhexidin sæbe bruges primært på hænderne, men kan ved behov også anvendes på arme, ben og fødder. Brug ikke klorhexidin sæben i området omkring øjnene, eller i det intime område. Ved brug af klorhexidin sæbe i intimområdet, kan du bringe slimhinderne i ubalance.

 

Klorhexidin sæbe eller almindelig håndsæbe?

Både almindelig håndsæbe og klorhexidin sæbe er effektive i forbindelse med god håndhygiejne. Det er ingen hemmelighed, at klorhexidin sæbe fjerner flere bakterier end almindelig håndsæbe, men til brug i hjemmet er en almindelig håndsæbe der bruges korrekt, helt fin og effektiv.
Sådan bruger du klorhexidin sæbe korrekt
For at få den bedste virkning af klorhexidin sæben, skal du først skylle dine hænder under rindende vand. Brug derefter 2-4 pumpetryk og fordel sæben grundigt på hænder og håndled. Vask hænderne indtil alle rester af sæben er skyllet af. Tør hænderne med et rent håndklæde.

Hvis du bruger klorhexidin sæbe før sårrens eller lignende, bør du vaske dine hænder to gange med klorhexidin sæbe. Første gang skal du fordele sæben i ét minutter, mens du anden gang skal fordele sæben i to minutter.

Det er vigtigt at du ikke får klorhexidin sæbe i dine øjne eller ører. Skulle det ske, er det vigtigt at du skyller grundigt med vand.

Sortér efter