Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Muskelsmerter

muskelsmerter

Døjer du med muskelsmerter, og besværer det dig i en sådan grad, at du har svært ved simple hverdagsting? Der findes meget du selv kan gøre for både at lindre eller slippe af med smerterne. Det er dog meget forskelligt hvad der kan gøres, alt efter hvilken slags smerter der er tale om, samt hvor i kroppen det gør ondt.

Hvorfor får du ondt i musklerne?
De mest almindelige muskelsmerter skyldes fysisk aktivitet, sygdom og til tider ukendte årsager. Rigtigt mange oplever at de får ondt i kroppen efter fysisk aktivitet, som f.eks. styrketræning, løb, lange gåture eller havearbejde. Det er helt normalt og går som regel over efter nogle dage. I mellemtiden kan du selv sørge for at massere områderne, drikke vand og hvile dig eller bruge en varmecreme.
Som sagt er det helt normalt at få ondt efter fysiske aktiviteter, og det skyldes at musklerne måske har lavet bevægelser de ikke er vant til, eller at du har brugt nogle muskler som ikke er blevet brugt i længere tid. Hvis smerterne er meget stærke og ikke forsvinder efter nogle dage, kan det være tegn på en forstrækning eller anden skade. Skulle dette være tilfældet er det en god idé at kontakte din læge eller en fysioterapeut.

Er du mere udsat end andre?
Nogle personer er mere udsatte for muskelsmerter end andre, og måske er du en af dem. Hvis du har et stillesiddende arbejde, f.eks. hvor du sidder ved en computer dagen lang, kan du ofte være ramt af muskelsmerter i nakke og skuldre. Grunden til smerterne kan i dette tilfælde skyldes en forkert siddestilling, hvor musklerne ikke får lov til at slappe af. Du kan prøve at ændre siddeposition i løbet af dagen, eller hvis din arbejdsplads tillader det, prøve at stå op nogle gange i løbet af dagen. På den måde er det nogle andre muskler du bruger.

Hårdt fysisk arbejde hvor de samme muskler bruges igen og igen, kan også resultere i muskelsmerter de samme steder hver gang. Hvis ikke du kan bruge hjælpemidler og slappe lidt af i armene, kan du med fordel massere eller få massage og på den måde lindre smerterne. Til massagen er en god massageolie et must, da den gør massagen mere behagelig og samtidig fugter huden.
Muskelsmerter kan også være en bivirkning ved overgangsalder. Du kan læse mere om overgangsalderen i vores artikel ”Er du i overgangsalderen?”, og blive klogere på processen der rammer alle kvinder.

Sådan lindrer du smerterne
Muskeludstrækning kan for nogen lindre smerterne, mens det for andre kan øge smerterne. Du kan forsøge dig med udstrækning, men bliver det værre skal du ikke fortsætte. Ud over at gøre brug af en varmecreme, er der andre ting du kan gøre hvis du oplever muskelsmerter efter træning. Sørg altid for at varme kroppen op inden træning, øg belastningen gradvist – både ved løft, men også distancen der gås, løbes, cykles osv. Konditionstræning er godt for din krop, og bidrager til at øge din smertetærskel. En varmepude kan også være fantastisk i lindringen af ømme muskler. Vi har et bredt udvalg der bl.a. tåler mikroovn og som kan bruges igen og igen. Pudernes fyld er hørfrø, kirsebærsten eller hvedekerner der holder på varmen og former sig om området der er ømt.

Kom muskelsmerterne til livs, og vælger du at bruge en massageolie, en varmepude eller noget tredje, kan du helt sikkert finde det her på helsam.dk. Du kan få produkterne leveret gratis til din nærmeste Helsam butik, eller opnå gratis levering ved køb over 199 kr.


Sortér efter