Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Kamfer

Kamfer er fantastisk til dig med stive eller ømme led og muskler. Kamfercreme kan smøres på huden hvor den virker smertelindrende indenfor få minutter. Læs mere om kamfer her.

Kamfer

 

Hvad er kamfer?

Kamfer er navnet på et stedsegrønt træ, nemlig kamfertræet. Kamfertræet vokser særligt i Kina, Japan og Taiwan, hvor klimaet giver træet de allerbedste betingelser til at gro og vokse sig stort. 

Kamfer og kamferolie, det som bruges i cremer og gel, blev før i tiden udvundet fra kamfertræets kviste og rødder ved hjælp af vanddampdestillation. I dag ser det ofte en smule anderledes ud. Det skyldes den store mængde kamfer der skal bruges, hvilket gør syntetisk fremstilling af kamfer mere rentabel. Det betyder dog ikke, at det er syntetisk fremstillet kamfer, som bruges i alle kamferprodukter.

Kendskabet til kamfers egenskaber er ikke nyt, faktisk har de været kendte i århundreder. Før blev kamfer bl.a. brugt til balsameringer, men også sin desinficerende middel. 

I dag bruges kamfer mere eller mindre udelukkende pga. sin kølende og helende virkning på huden.

 

Hvad gør kamfer?

Når kamfer smøres på huden, virker kamfer kølende/varmende og afslappende. Derfor finder du også kamfer i mange forskellige massagecremer, og i gel og lotions mod muskelsmerter. Kamfer findes også i læbepomader hvor sprukken hud plejes så det hurtigere heles. 

Kamfer øger også blodgennemstrømningen, ligesom pebermynte. Netop fordi blodgennemstrømningen øges, føles huden varmere, hvilket gør at muskelømhed lindres. 

Kamfer

 

Hvad er kamfer godt for?

Døjer du med stive led, ømme muskler eller sprukken hud, så kan en kamfercreme være et fantastisk redskab til at lindre smerterne. Massér kamfercremen ind på huden og lad cremen virke. Dæk først området til med tøj, når cremen er absorberet af huden. På den måde opnår du den bedste effekt.

Brug kamfer mod/til:

  • Ømme muskler og led
  • Stive muskler og led
  • Massage

Har du ikke brugt et kamferprodukt før, kan du med fordel påføre det på et lille stykke hud og se, hvordan du reagerer. Derudover bør du ikke påføre kamfercreme tæt på sart og tynd hud, f.eks. i ansigtet og intimområdet. 

 

Køb kamfer hos Helsam  

Er du træt af at have ømme muskler og vil du gerne lindre den smerte der ofte er forbundet med muskelømheden? Prøv en balsam, creme eller gel med kamfer – den virker hurtigt på muskelsmerter og ømhed over hele kroppen. 

Vi forhandler cremer med kamfer fra populære mærker som AVIVIR, Natur-Drogeriet og Cannaderm. Kom de ømme muskler og led til livs, så du igen kan gå, løbe og klare dagligdagens gøremål uden for meget besvær.

Køb din kamfercreme på helsam.dk og få din ordre leveret fragtfrit til din nærmeste Helsam-butik. Du kan selvfølgelig også vælge at få din ordre leveret til din egen adresse, eller en pakkeshop i nærheden af dig. 

Er du medlem af Club Overskud? Som medlem får du gode tilbud, nyheder, optjener point og får samling på alle dine kvitteringer ét sted. Tilmeld dig Club Overskud her – det er helt gratis. 

Sortér efter