Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Tyggegummi - alt du bør vide

Har du brug for en frisk ånde, en afledning fra den søde tand eller noget at øve dig på, så du snart kan lave store, flotte tyggegummibobler? Uanset hvad du trænger til, så kan tyggegummi hjælpe dig ud af mange situationer – og så gør det ikke jo noget, at det samtidig kan bidrage til at holde din mund sund. Læs med her, og lad Helsam give dig en guidet tur i tyggegummiets verden.

Tyggegummi

 

Hvad er tyggegummi lavet af?

De fleste kender den bløde, gummiagtige masse, som man kan tygge på – både i få minutter men også over længere tid. Tyggegummi. Den velkendte gummitype, der er lavet til at tygge på, og som skaber bakteriedræbende enzymer i munden. Den bløde masse er nemlig ikke udelukkende tygbar for sjov skyld. For når du tygger, så stimulerer du din spytproduktion, hvilket skaber bakteriedræbende enzymer, der hjælper med at rense tandoverfladerne. Og derfor er det meste tyggegummi lavet på en base, der er tilsat et blødningsmiddel eller emulgator, som gør massen tygbar. Hos Helsam er tyggegummiets base blandt andet lavet af plastfri og bionedbrydeligt chicle-gummi, der får sin aroma gennem naturlige smagsgivere som træer og planter.

 

Helsams forskellige slags tyggegummier

Hvordan du foretrækker dit tyggegummi, kommer oftest and på, hvad du skal bruge det til. Er det en hjælp til bedre ånde og længerevarende friskhed i munden? Et sødmefuldt alternativ til kagen i køkkenet? Eller en lækker mundfuld, der skal aflede din opmærksomhed fra hverdagens kedelige sysler? Mange helsebutikker – både online og fysiske – har et stort udvalg af godt tyggegummi, der både smager skønt og samtidig er yderst effektivt. Det er ikke anderledes hos Helsam, og her kan du endda få sendt din online-bestilling til din nærmeste butik, kvit og frit. 

 

Naturlig, vedvarende smag

Du kender sikkert de små, rektangulære stykker, som ofte bliver budt rundt blandt venner og kollegaer. De er gode til hurtigt at få en bedre smag i munden, og samtidig er de lette at have med i tasken. Sådanne produkter finder du ved mærker som Natur-Drogeriet. Her krydres tyggegummiet med Xylitol og BirkeSød, som er sukkerfrie ingredienser, der kommer direkte fra naturen. Blandt andet stammer Xylitol fra barken på birketræer, kokosnøddeskaller og bomuldsfrø, og hjælper tænderne med at udnytte optagelsen af mineralerne i munden. BirkeSød er samtidig et krystallisk stof, der ligner og smager som sukker, uden at det omdanner sig til bakterier i munden. 

 

Et alternativt pust

Hvis du har mod på at prøve noget nyt, som både holder dig væk fra slikskålen og give dig en skøn, vedvarende smag i munden, så skal du måske kigge nærmere på Swish’ opløsende pulver. I den lille pakke, som også er nem at have med i lommen eller tasken, snupper du et brev med skummende pulver og putter det i munden. Pulveret nydes uden vand og neutraliserer lugtfremkaldende bakterier, samtidig med at det giver dig en frisk og vedvarende ånde. Ingen trætte tyggemuskler og intet behov for skraldespand efterfølgende. Nemmere bliver det ikke!

 

Nye, alternativer

I gamle dage var alt tyggegummi lavet af plastbaser med råolie, som blev overtrukket med sirup. Den opskrift har ikke længer eneret på tyggegummimarkedet, og det er nu let at finde mere naturlige og miljøvenlige alternativer. Blandt andet fremstillet mærket True Gum tyggegummi ud fra fire, naturlige ingredienser: Chicle gummibase, plante- og træbaserede sødestoffer, naturlige smagsgivere og økologisk, GMO-fri glycerin. Tyggegummiet er uden unødvendige tilsætningsstoffer, og er derfor et godt alternativ til tyggegummis konventionelle plastbase. Samtidig er meget tyggegummi i dag også sukkerfrit, hvilket gør, at moderne, alternative mærker er mindre skadeligt for tænderne.

 

Helsams mange tyggegummi-mærker

Hos Helsam finder du et væld af smags- og tyggevarianter, der både giver en god smag i munden og forbedrer tandhygiejnen – dog uden at du kan erstatte tandbørstningen. Har du derfor lyst til en forfriskende spearmint, sød vanilje, syrlig hindbær, opkvikkende ingefær eller skarp lakrids? Du finder alt dette og mere til lige her. Siden indeholder et bredt udvalg af forskellige mærker, der blandt andet tæller Natur-Drogeriets effektive produkter og True Gums natur-tyggegummi. Tag et kig, og find det produkt eller den vare, der passer bedst til dig og dine behov. Hos Helsam forhandler vi kvalitetsbevidste brands, der alle tilbyder sunde produkter, som er gode for både dig og miljøet. Om det er en af vores mange tyggegummier, bolsjer eller bløde lakridser, der skal stille den søde tand, kan du finde ud af, ved at kigge nærmere i vores snacks-kategori.  
 
Sortér efter