Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Stikpiller

Stikpiller associeres tit med ubehag, men det er der ingen grund til. Stikpiller kan nemlig, tværtimod, mindske ubehag, hvis du for eksempel døjer med kvalme eller opkast. På den måde kan du eller dit barn bruge en stikpille, så I slipper for at skulle tvinges til at synke en tablet eller en kapsel. Stikpiller kan således hjælpe mange med at komme i bedring, store som små, i forbindelse med alt fra hæmorider til ondt i musklerne. Læs mere om stikpiller her – så kan du måske finde løsningen på dit helbredsmæssige problem.

Stikpiller

 

Hvad er stikpiller?

Stikpiller bliver også kaldt for suppositorier. De ligner generelt små torpedoer, da de er aflange, hvide og har en spids ende. Grunden til stikpillernes mere skarpe form ligger hos indføringen: Stikpiller skal nemlig indføres i endetarmen, hvor de enten smelter på grund af kropstemperaturen eller bliver opløst ved hjælp af tarmens vandindhold. Og selvom det kan lyde voldsomt, at pillen smelter, så er det blot fordi, stikpillen er lavet af et harmløst, vokslignende materiale, som selvfølgelig ikke kan gøre skade i tarmen.

Stikpiller giver en hurtig lindring gennem sit umiddelbare optag i tarmen, og de er derfor ideelle til lokal behandling – for eksempel af hæmorider. Derfor kan du oftest mærke en virkning efter blot 20 minutter, når du har indført din stikpille. Og du skal samtidig ikke være bange for, at behandling kommer forkerte steder hen. De faste doserede lægemidler smelter eller opløses nemlig med det samme dét sted, hvor de bliver indsat i tarmen.

 

Gode råd til indføring af stikpiller

Selve indføringen af stikpiller kan godt virke skræmmende for nogle, og derfor er det vigtigt at tage sig god tid til det. De fleste bliver endda også nervøse over den atypiske indføring, og derfor giver Helsam dig nogle gode råd med på vejen.

  • Prøv at sidde på hug, når du skal indsætte din stikpille. Det giver en bedre, foroverbøjet vinkel på tarmen.
  • Brug eventuelt plastikhandsker, når du skal indføre din stikpille. Det kan virke mere hygiejnisk både under og efter indføringen.
  • Prøv at gå på toilettet, inden du skal indføre din stikpille. Hvis du ikke har tømt tarmen inden indføring af stikpillen, kan du risikere at du skal på toilettet umiddelbart efter – og så har stikpillen ikke nået at virke, hvilket betyder, at du skal indføre endnu en. 
  • Inden du indfører stikpillen, kan du gnubbe forsigtigt på indpakningen. Det blødgør stikpillen. Hvis stikpillen er for hård, kan det nemlig godt komme til at gøre lidt ondt. 
  • Hvis du oplever problemer med indføringen, kan du prøve at fugte stikpillen med lidt køligt vand. Det gør også risikoen for irritationen af endetarmen mindre.

 

Opbevar dine stikpiller rigtigt

Ligesom med alt andet medicin så skal stikpiller opbevares forsvarligt. Det vil sige, at du først og fremmest skal lagre dine stikpiller et tørt og køligt sted, så de ikke smelter før brug. Hvis der ikke står noget specifikt om temperaturen på indpakningen, så kan stuetemperatur oftest være nok. Og så er det vigtigt, at du finder et opbevaringssted, hvor dine børn og dyr ikke kan nå stikpillerne. 

Inden du begynder at bruge stikpillerne, er det vigtigt, at du tjekker emballagen – både for skader og for dato. Selvom stikpiller som hovedregel kan holde sig i fem år, så er det alligevel vigtigt, at du holder dig opdateret ved at kigge på pakkens udløbsdato. 

 

Stikpiller og homøopati

Hos Helsam kan du finde adskillige stikpiller, der er mærket som ’homøopatisk lægemiddel’. Et homøopatisk lægemiddel er, i store træk, en alternativ behandling, der gør brug af råstoffer fra naturen i ingredienslisten, og som behandler med de samme midler, der har fremkaldt sygdommen. Det kan blandt andet være råstoffer fra mineral-, plante- eller dyreriget. Det betyder derfor, at du, med homøopatiske lægemidler, får præparater, der er udgjort af planter og mineraler.

Stikpiller som homøopatiske lægemidler kan blandt andet hjælpe på smerter, allergi og fordøjelsesproblemer. Du kan dog også finde homøopatiske lægemidler som blandt andet dråber, tabletter og pulver. Selve formen afhænger af, hvilket problem du har, der skal løses. 

Pligttekst: ”Alle homøopatiske lægemidler er uden godkendte terapeutiske indikationer. Søg læge, hvis symptomerne ikke forsvinder ved brugen af dette lægemiddel”.

 

Køb stikpiller hos Helsam

Hos Helsam kan du finde stikpiller til behandling af alt fra hæmorider til smerter forskellige steder i og på kroppen. Alle stikpillerne er homøopatiske lægemidler, som udelukkende indeholder aktive og naturlige ingredienser i stærkt fortyndet form. 

Du finder blandt andet stikpiller fra det tyske mærke, Pekana, der konstant er under farmaceutisk kvalitetskontrol. Derudover er alle produkterne herfra også registreret og dokumenteret efter gældende EU-lovgivning. Du kan også støde på stikpiller med isopatisk behandling fra eksempelvis Sanum-Kehlbeck, der selv står for produktion af alt fra grundingredienserne til de færdige produkter.
Sortér efter