Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Sådan bekæmper du myrer

Få gode råd til bekæmpelse af myrer – selvfølgelig helt uden brug af gift. Myrer lever primært udendørs, men kan sagtens finde vej ind i dit hjem. Læs mere her.

Sådan bekæmper du myrer

 

Myrer i hus og have

Myrer – de er hurtigt over alt og kommer gerne indenfor. Der findes mange forskellige myrearter, men det er særligt havemyrer, tissemyrer og flyvemyrer vi er trætte af, da de nemt finder vej ind i vores hjem. Du har sikkert allerede opdaget, at myrerne kommer ind i hjemmet de samme steder år efter år. Det skyldes at myrerne har slået sig ned og bygget deres egen bolig uden for eller måske endda i din bolig. Myrer kan nemlig vælge at bo under større sten og havefliser, men også under dit gulv eller i dine vægge. Uanset hvor de vælger at bo, så bliver de der så længe de er uforstyrret, og da de kan formere sig til flere tusinde, er det heller ikke så underligt at de vælter frem år efter år. 

 

Hvornår er myrer aktive?

Det meste af året opholder myrerne sig i deres myrebo, men når foråret kommer, liver myrerne op. Aktiviteten i myreboet stiger og når sommeren kommer, begiver de sig ud for at finde føde. En del af den føde kan de finde i vores hjem, hvor frugt, slik og andre sukkerholdige fødevarer ligger fremme. Du møder normalt de første myrer i dit hjem i maj-juni måned. Det er først i juli-august at flyvemyrerne kommer frem. Det sker når temperaturen og luftfugtigheden er helt rigtig. Når flyvemyrerne kommer, ser du dem ofte i dine vinduer, da de søger mod lyset og den frie natur. Her parrer de sig med andre myrer, hvorefter hanmyrerne dør.

 

Hvad lever myrer af?

Myrer lever primært af andre insekter. Derfor er de faktisk også gode at have i haven, så længe de holder sig der og ikke kommer indenfor i hjemmet. Her tager de skadedyr som ellers ville forvolde skade på planter og afgrøder i din have.

Myrer elsker søde og sukkerholdige fødevarer – derfor gælder det om at opbevare sådanne fødevarer i tætlukket emballage eller bøtter.

Læs mere om bekæmpelse af skadedyr uden gift

 

Hvordan undgår du myrer?

Hvis du endnu ikke har huset fuldt af myrer, men kun har besøg af nogle enkelte, kan du gøre meget for at forebygge en større invasion. Der findes mange gode husråd der kan bruges som forebyggelse af myrebesøg – mange af dem består bl.a. af ting du måske allerede har hjemme i køkkenet. Til at undgå myrer kan du: 

  • Drysse salt
  • Vande med eddike på jorden omkring huset
  • Lægge kaffegrums langs husets sokkel
  • Plukke regnfang og lægge dem rundt omkring – myrer bryder sig ikke om duften

Derudover gælder det om at holde huset fri for ting som myrer elsker. Det gælder altså mad, madrester, søde sager og andet sødt og spiseligt. 

 

Sådan bekæmper du myrer

Hvis du synes at myrer er et så stort problem at de skal bekæmpes, kan du gøre det helt uden brug af gift. Måske er myrerne kommet indenfor i så stort et antal at de er overalt, eller også er fliserne i haven begyndt at synke sammen? Når du skal bekæmpe myrerne, er det bedst hvis du kan finde deres bo. På den måde kan du fjerne hele boet og dermed myreproblemet én gang for alle. Hvis du kan finde myreboet, kan du hælde kogende vand i det. Dette vil ødelægge boet og fjerne en stor del af, hvis ikke alle, myrerne. 

I dit hus kan du opsætte små hjemmelavede ”fælder” der enten holder myrerne væk eller som ”forgifter” myrerne. Nogle af de ingredienser du kan bruge i dine hjemmelavede fælder til at holde myrer væk er, salt, peber, kanel og kaffegrums. Vil du gerne bekæmpe myrerne, altså dræbe dem, kan du lave en blanding af gær, vand og sukker. Myrerne lokkes til at spise blandingen pga. sukkeret, men når de spiser det, får de forstoppelse pga. gæret, hvilket gør at myrerne dør.

Sortér efter