Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Himalayasalt – alt du bør vide om den lyserøde krystal

Hvorfor taler så mange om Himalayasalt, og hvordan kan det bruges? Det og meget mere kan du blive klogere på, ved at læse hele artiklen om Himalayasalt.

Himalayasalt

Hvad er Himalayasalt?

Himalayasalt er en type af salt som udvindes fra jorden i Pakistan. Her findes store miner hvor Himalayasalt indsamles i store mængder. Mange tror at Himalayasalt rent faktisk stammer fra Himalayabjergene – dette er dog ikke tilfældet. Det betyder til gengæld intet for det salt du får, når du vælger Himalayasalt. 

Himalayasalt er faktisk en slags havsalt, men da havet over Pakistan for flere millioner år siden forsvandt, blev saltet efterladt. Det er denne salt der i dag efter så mange år, kaldes Himalayasalt og som er blevet utroligt populær i rigtigt mange lande – også i Danmark. 
Det helt særlige ved Himalayasalt er dets lyserøde farve som er helt naturlig. Men hvor kommer den lyserøde farve fra?

 

Hvad indeholder Himalayasalt?

Himalayasalt er kendt for at indeholde mange mineraler, der alle sammen bidrager til kroppens funktioner. Dermed ikke sagt, at man blot skal indtage store mængder Himalayasalt, men hvorfor ikke give kroppen mineraler samtidig med, at du bruger salt i din madlavning?
I Himalayasalt finder du bl.a. mineralerne jern, calcium, magnesium og kalium. Det er bl.a. indholdet af jern der giver Himalayasaltet sin lyserøde farve. Men hvad bidrager de forskellige mineraler til i kroppen?

 

Hvad er Himalayasalt godt for?

Indholdet af calcium, jern, kalium og magnesium bidrager til følgende i kroppen – dog alt efter mængden der indtages af hvert mineral.

  • Calcium (kalk) Bidrager bl.a. til en normal størkning af blodet, en normal muskelfunktion, en normal neurotransmission og så spiller mineralet en rolle i celledelings- og cellespecialiseringsprocessen. 
  • Jern Bidrager bl.a. til en normal kognitiv funktion, en normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin, en normal ilttransport i kroppen samt til at mindske træthed og udmattelse.
  • Kalium Bidrager til nervesystemets normale funktion, en normal muskelfunktion og et normalt blodtryk. 
  • Magnesium Bidrager bl.a. til elektrolytbalancen, en normal proteinsyntese, en normal psykologisk funktion og til at vedligeholde normale knogler og tænder.

 

Er Himalayasalt sundere end almindeligt salt?

Både ja og nej. Der findes mange forskellige salte når det gælder salt til madlavning. Salt der anvendes i fastfood og færdigretter er ofte så bearbejdet, at det ingen næringsindhold har tilbage. Det betyder at alle mineraler osv. er forsvundet under den grundige bearbejdning saltet har gennemgået. 

Almindeligt bordsalt er også uden indhold af de mange mineraler, bortset fra jod som tilføres under saltets bearbejdning. Det skyldes at vi i Danmark hurtigt ville komme til at mangle jod, hvis ikke det blev tilsat det salt vi indtager. Det betyder dog ikke at du skal indtage store mængder bordsalt, for jod findes også i andre fødevarer som f.eks. fisk og skaldyr.

Havsalt indeholder ligesom Himalayasalt både calcium, jern, kalium og magnesium. Dog er der ligesom i bordsalt også tilsat jod. 
Det betyder, at Himalayasalt er den eneste form for salt, sammenlignet med de tre ovennævnte slags, der ikke er tilsat jod. Du får i stedet mineraler som kroppen har brug for, for at kunne fungere optimalt, samtidig med at du får salt som ligeledes er essentielt for kroppen. Salt udskilles hele tiden når du bl.a. sveder og er på toilettet. Derfor er det også vigtigt, at du tilfører salt til kroppen dagligt. 

 

Hvad bruges Himalayasalt til?

Himalayasalt kan bruges på helt samme måde som alle andre slags salte. Brug dit Himalayasalt i din madlavning, som krydderi på din færdige mad eller i en fantastisk hjemmelavet saltscrub, hvor scrubben får samme smukke lyserøde farve som saltet. 
Hvis du gerne vil lave din egen scrub til kroppen, kan du f.eks. følge vores opskrift på en Bodyscrub, og blot erstatte bade- og peeling saltet med Himalayasalt. Det samme gør sig gældende hvis du vil lave dit eget fodbadesalt. Få himmelskbløde fødder og skift bade/peeling saltet ud med Himalayasalt. 

 

Køb dit Himalayasalt hos Helsam

Når du går på opdagelse i vores store sortiment af Himalayasalt, opdager du hurtigt at der er rigtigt meget at vælge mellem. Du finder både fint, groft og granulat hvilket gør det muligt at bruge Himalayasaltet i både madlavning, kværn og saltbøsse på bordet. 

Finder du det Himalayasalt du kan bruge, kan du købe det online på Helsam.dk eller i en af vores mange butikker. Har vi det ikke på lager i din nærmeste Helsam, kan du få det leveret gratis til butikken hvorefter du kan afhente det. 

Vi er altid klar til at give dig gode råd og personlig vejledning i forbindelse med dit køb af enten Himalayasalt, eller nogle af vores mange andre helse- og skønhedsprodukter. 

Vis som