Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Byggræs

Hvad er byggræs, hvad er det godt for og hvad kan det bruges til? Alt dette bliver du klogere på, her i artiklen på helsam.dk.

Byggræs

 

Hvad er byggræs?

Byggræs er i familie med byg hvor kornene bruges i et væld af fødevarer. Byggræsset er i stedet bygplantens blade som høstes meget tidligt, hvilket resulterer i, at det har en meget højt indhold af næringsstoffer. Byggræs er en god kilde til vitaminer, mineraler, protein og andre næringsstoffer. Det er muligt at brug byggræs på flere forskellige måder, f.eks. i smoothies og bagværk.

 

Hvad er byggræs godt for?

Eftersom byggræs indeholder mange kostfibre, kan byggræs have en understøttende virkning på fordøjelsen. Det samme gælder indholdet af klorofyl. Byggræs er også en god kilde til protein som indgår i opbygningen og vedligeholdelsen af normale muskler.

Calcium og magnesium som findes i byggræs, bidrager til normale knogler og en normal muskelfunktion. 

 

Byggræs smoothie

Byggræs - næringsindhold

Vil du gerne blive klogere på byggræssets næringsindhold? Herunder kan du se, hvad 100 gram byggræs indeholder*:

  • Energi – 1131 kJ/270 kcal
  • Fedt – 1,7 gram
  • Kulhydrat – 28 gram
  • Kostfibre – 43 gram
  • Protein – 22 gram
  • Salt – 0,1 gram

*næringsindholdet kan variere mellem produkterne alt efter leverandør. Læs det nøjagtige næringsindhold på det enkelte produkts side/emballage.

Derudover er byggræs rig på klorofyl som er planternes naturlige grønne farvestof. Klorofyl har en neutraliserende virkning på dårlig ånde, svedlugt og så kan det understøtte fordøjelsen. 

Byggræs indeholder betacaroten, B1-, B2-, B6 og B12-vitaminer, pantotensyre og folsyre samt mineralerne kalium, calcium, jern, fosfor og magnesium. Du får altså tilført masser af vitaminer, mineraler og næringsstoffer som alle er gode for kroppen, når du spiser byggræs. 

 

Sådan kan du bruge byggræs

Byggræs kan bruges på flere forskellige måder. Det sælges primært i form af pulver. Derfor er byggræs særligt velegnet som ingrediens i smoothies og bagværk. Vælger du at blande byggræs i din smoothie, bør du vide, at byggræs smager særligt godt med friske bær, citron og andre citrusfrugter samt ingefær. 

Du kan også lave dine egne byggræs shots, hvor du laver en koncentreret blanding af byggræs, juice/vand og evt. ingefær. Du kan tage 1-2 shots om dagen, alt efter dine shots indhold.

Sortér efter