Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Koffein og kaffe

Vil du gerne vide, hvor meget koffein der er i en kop kaffe? Og vil du gerne blive klogere på koffeins virkning på hjernen? Så skal du læse med i denne artikel om koffein i kaffe.

Hvor meget koffein er der i en kop kaffe?

 

Hvad er koffein?

Koffein er et naturligt stof som og tilhører den kemiske gruppe, alkaloider. Det er ikke kun kaffebønner som indeholder koffein – faktisk er der flere end 60 forskellige planter som alle indeholder koffein i større eller mindre mængder.  

 

Cofi-Tabs er tabletter som indeholder 100 mg koffein pr tablet

 

Er koffein sundt?

Koffein har en opkvikkende virkning og kan derfor øge koncentrationen. Det betyder dog ikke, at du bliver utroligt kvik, af at drikke kandevis af kaffe. For meget kaffe er ikke sundt og man definerer et højt koffeinindtag som mere end syv store kopper kaffe dagligt – det svarer til omkring 1,2 liter. Det er de færreste som drikker så meget kaffe, men hører du til den del der nyder kaffen i så store mængder, kan der være god grund til at skære lidt ned på indtaget. 

Før koffein bliver giftigt for kroppen, skal du indtage op mod 5-10 gram koffein – hvilket sandsynligheden for at du gør, er nærmest lig med nul.

Holder du dig til maksimalt 400 mg koffein dagligt, kan koffeinet bidrager til din opmærksomhed, en følelse af velvære og at føle dig mindre udmattet. 

 

Hvor meget koffein er der i en kop kaffe?

Du er helt sikkert godt klar over, at der er koffein i kaffe – men hvor meget koffein er der egentligt i én kop kaffe? Inden du får svaret, bør du huske på, at der findes mange slags kaffe og at koppens størrelse har en betydning. 

En kop almindelig filterkaffe på 125 ml. indeholder ca. 85 mg koffein

Til sammenligning indeholder en kop coca cola af samme størrelse, ca. 20 mg koffein og 32 mg koffein i en deciliter energidrik. Der er altså helt tydeligt, at kaffe indeholder rigtigt meget koffein. 

 

Er du vild med kaffe? Se hele vores udvalg af kaffe og vælg den der passer til din smag.

 

Koffeinfri kaffe

Vil du gerne nyde en eller to kopper kaffe om aftenen, men oplever du ofte ikke at kunne sove efterfølgende? Prøv koffeinfri kaffe, som har et noget mindre indhold af koffein. Koffeinfri kaffe indeholder ca. 3-4 mg koffein pr deciliter – altså omkring 80 mg koffein mindre end en kop almindelig filterkaffe.

Husk på, at selvom det kaldes koffeinfri kaffe, er det yderst sjældent at kaffen er helt fri for koffein. Påvirkes du nemt af koffein, bør du måske helt undgå kaffe om aftenen og inden sengetid. 

Sortér efter