Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Udrensning af kroppens giftstoffer

Vidste du, at din krop har en fantastisk evne til at udrense sig selv? Læs mere her.

Naturlig udrensning

 

Det er helt naturligt at have giftstoffer eller affaldsstoffer i kroppen, men hvis man har for mange, kan det give problemer. Et overtal af giftstoffer kan nemlig vise sig som hovedpine, træthed og fordøjelsesproblemer – for bare at nævne nogle få. Hvis du derfor føler, at din krop er ude af balance, kan det være et tegn på, at du har for mange giftstoffer i systemet. Måske har din krop brug for hjælp til at rense ud i giftstofferne? Netop dét kan du læse mere om her.

 

Hvad er en udrensning?

I løbet af vores dagligdag er vi forbindelse med flere ting, som forurener vores krop. Blandt andet indtager størstedelen af os mad med konserveringsmidler, farvestoffer og sprøjtemidler, samtidig med at vi bevæger os rundt i en luft, der også er præget af forskellig slags forurening. Alle disse ting ophober sig i vores krop, og her bliver de kaldt for giftstoffer. Heldigvis er din krop selv eminent til at rense sig for affalds- og giftstoffer. Blandt andet bliver dit blod renset af leveren og nyren, mens enzymer og nærringstoffer hjælper med at neutralisere de mere skadelige stoffer. Derudover er dine lunger og dit tarmsystem også en stor hjælp i bekæmpelsen af giftstoffer. Din krop sørger således selv for at rense sig – men nogle gange kan den have brug for lidt ekstra hjælp til at komme af med de mere skadelige stoffer. 

 

Hjælp din egen udrensning på vej

Der findes mange forskellige typer af udrensningskure, alt efter hvad du vil rense ud i. Men det allerbedste du kan gøre, for at hjælpe kroppens naturlige udrensning på vej, er at have en sund og varieret kost. Det kan lyde som et stort projekt, men prøv at fokusere på, hvor du måske har brug for udrensningen henne. Eksempelvis kan tørrede bønner, forskellige frø, fuldkornsprodukter og tørret frugt være med til at fremme fordøjelsen og hjælpe din krop med at udrense dine tarme. Du kan også tage et mindre kosttilskud hver dag, da det kan være med til at eliminere og nedbryde affaldsstoffer, bringe vandbalancen i orden og fjerne fedt fra mave-tarm-kanalen. Det er samtidig også vigtigt at gå udenom for meget sukker, fedt, rødt kød, kaffe og færdiglavet mad i dagligdagen, da disse bringer større mængder af giftstoffer ind i kroppen og altså sætter kroppens udrensning på overarbejde helt til at starte med.

 

Sådan hjælper du kroppens udrensning på vej:

  • Spis økologisk – det mindsker giftstofferne 
  • Spis fuldkorn
  • Spis grønt
  • Drik rigeligt med vand 
  • Begræns dit alkoholindtag
  • Dyrk motion 
  • Få masser af frisk luft


Tjek op på dine udrensningsmetoder

Udover at spise sundt, så findes der mange andre udrensningsmetoder: Tarmskyl, detoxkure, candidakure, hvidløgskure, juicekure og så videre. Det er dog yderst vigtigt at huske på, at kroppen har et godt og velfungerende udrensningssystem i sig selv, og ved blot at spise sundt og varieret styrker man den proces endnu mere. Den sunde mad og de gode vaner er nemlig med til at holde vores lunger, hud, tarme, lever og nyrer i god stand, så de netop kan udrense så mange giftstoffer som muligt. Hvis du derfor overvejer andre udrensningsmetoder, er det vigtigt at undersøge deres fordele og ulemper, før du går i gang. I værste fald kan du risikere, at gavnlige bakterier bliver fjernet fra kroppen i stedet for giftstofferne. 

 

Naturlig udrensninskur med Helsam

Hos Helsam finder du et stort udvalg af produkter, som bidrager til udrensningen af giftstoffer i kroppen. Alle produkter er økologiske, og har til fokus at bringe kroppen i balance på den mest naturlige måde. Du kan blandt andet finde spændende kosttilskud, hvor mærker som Cosborg, New Nordic og Solaray kan hjælpe med at holde dine giftstoffer i skak. Her kan du bruge de plantebaserede kosttilskud til at skabe en normal vandbalance i kroppen og booste din mave, dine tarme, din lever, dine nyrer og dine luftveje. Du kan også gå på opdagelse i vores mange produkter med loppefrøskaller fra FiberHUSK, som hjælper din daglige mavebalance på vej. 

Når du finder de produkter, du skal bruge, kan du både vælge at få dem leveret til din nærmeste Helsam butik eller hjem til din egen bopæl. Du er selvfølgelig også mere end velkommen til at stikke hovedet ind i en af vores mange butikker, hvor vi gerne giver dig gode råd og personlig vejledning. Klik her, og find en butik nær dig!

Vis som